Babamba Baba Blog

Érdekességek, hasznos és esetenként vicces tartalmak babákról szülőknek és leendő szülőknek.

Babafészek választás

A babafészek előnyei és a kiválasztás legfontosabb szempontjai

Leendő szülőként átgondolni is nehéz, hogy mennyi mindenre van szüksége az érkező babának. Szinte biztos vagyok benne, hogy ha éppen ebben a cipőben jársz, akkor valamilyen online vagy offline listában pipálgatod mi van már meg és mi mindent kell beszerezni a kicsi érkezéséig. Csak az alvás, pihenés témaköréhez kapcsolódva felmerül egy csomó – nem is feltétlenül olcsó – eszköz: hordozó, kiságy, mózeskosár, autósülés, pihenőszék stb, stb. Tényleg szükség van még ezen felül egy babafészekre is?

Tovább olvasom >>
pöttyök falmatrica

Pöttyök falmatrica inspirációk

Ha szeretnéd feldobni a gyerekszobát vagy a lakás bármely más helyiségét, akkor a falmatrica egy nagyon jó irány lehet. Mindenféle formában, színben és kivitelben beszerezhetőek, jellemzően nem is túl drágák, és nevetségesen könnyű leszedni, felragasztani vagy akár eltávolítani később.
Ebben a posztban a pöttyök falmatricák felhasználására hoztunk egy kis inspirációt. Elsőre nem is gondolná az ember, hogy mennyi lehetőség rejlik bennük!

Tovább olvasom >>
filléres játékok babáknak

17 filléres játék és elfoglaltság babáknak 🧹🔦📰

Ugye mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor a baba rá sem hederít a csili-vili új játékára, bezzeg a wc papír gurigával percekre lefoglalja magát? Ugyan nagyon szuper és gyönyörű játékokat lehet kapni (például nálunk is) minden korosztály számára, de a példából is látszik, hogy nem feltétlen kell minden esetben a zsebünkbe nyúlni, ha valami újdonsággal szeretnénk lekötni a kicsiket.
Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt bő két évben nálunk milyen játékok, játékos tevékenységek váltak be, amelyek ingyen vagy szinte ingyen voltak.

Tovább olvasom >>
babák és háziállatok

Babák és háziállatok – 6 tévhit, amit ne higyj el 🐶👶🐱

Amikor egy pár gyermeket vár, mindenkinek van hozzájuk egy jótanácsa vagy intelme, ha kérik, ha nem. Legyen szó altatásról, etetésről vagy a baba fejlődéséről, mindenkinek megvan a maga kis praktikája, tuti(nak gondolt) véleménye, amelyeket sokszor ajánlatos azért némi fenntartással kezelni. A háziállatok és újszülöttek viszonya tipikusan egy ilyen téma. 6 olyan tévhitet gyűjtöttünk össze, amelyek gyakran elhangzanak, ám az igazságtartalmuk igen csekély.

Tovább olvasom >>
Bölcsis beszoktatás

Jujuj, jön az első nap a bölcsiben! Tanácsok a gördülékenyebb beszoktatáshoz.

Holnap első alkalommal megyünk bölcsibe, indul a beszoktatás időszaka. Volt, hogy nagyon vártuk, volt hogy féltünk tőle milyen lesz. Így közvetlenül előtte kicsit mindkettőt érezzük. Próbáltunk tudatosan készülni rá, hogy minél zőkkenőmentesebb legyen ez az időszak, ami igen nagy változás egy baba életében.
Olyan tanácsokat gyűjtöttünk össze, amelyekkel mi is próbáltuk felvértezni magunkat és segíthetnek a beszoktatás során.

Tovább olvasom >>